Веселин Минев: Няма проблем Рабех да излиза, после винаги е на 100 %

16:37
Веселин Минев: Няма проблем Рабех да излиза, после винаги е на 100 %
Веселин Минев се превърна в един от основните играчи на Левски. Той се пребори за титулярно място, след като показа много хъс и желание, които са подплатени със солидни футболни достойнства. „Меридиан Мач“ потърси мнението на защитника след загубата от Дебрецен. Той игра в мача на непривичен пост, а експериментът на Ратко Достанич се оказа неуспешен. Ето какво каза Веселин Минев:

- Веско, два дни след мача какво ти е мнението за представянето ви срещу Деберцен?

- Направихме по-подробен разбор с видео. Анализирахме грешките си и се убедихме, че ако сме били по-концентрирани в отбрана, нямаше да допуснем тези два гола. Първият беше малко случаен след удар отдалеч, но можеше да си спестим втория. Имахме повече положения, спокойно можехме да вкараме още два-три гола.

- Какво ви каза треньорът на разбора?

- Посочи грешките ни, съжаляваме. Ако бяхме изпълнили това, което ни беше обяснил преди мача, съм убеден, че Деберцен нямаше да създаде и едно положение. За съжаление не изпълнихме това, за което бяхме инструктирани

- Отсъствието на важни футболисти отрази ли се на представянето ви?

- Да, отрази се. Но затова сме 25 човека и всеки трябва да се представя максимално добре ,когато му се даде шанс.

- Защо според вас имаше толкова грешки в защита?

- Когато един отбор допуска попадения, всички са виновни. Головете в нашата врата тръгват от нападателите. Не може да се вини само защитата. Целият отбор е виновен. Ако сведем грешките до минимум, имаме големи шансове. Въпреки че доста "специалисти" се изявиха по вестници и телевизии да дават оценки на играта ни.

- Какво ви каза Тодор Батков след мача?

- Не знам, давах допинг проба по това време. Но доколкото чета по медиите, е спокоен. Всички сме убедени, че ако играем както можем, имаме своите шансове.

- Игра като десен бек. Трудно ли ти беше?

- Учудвам се защо специалистите продължават да дават оценки и да критикуват Достанич защо съм играл там. Той разговаря с мен поне три пъти. Поел съм си риска. Не може вината да пада само върху треньора. На последните занимания се готвех на този пост и съм се съгласил да играя там. Това, че не съм се справил добре, трябва треньорът да го каже, а не други хора. Мен ме интересува мнението само на треньора. Да, не ми беше удобно, но взех това решение и поех риска.

- След завръщането на Рабес и Живко Миланов по-стабилни ли сте в защита?

- Да, мисля, че ще играем по-добре. Все пак в този състав изиграхме седем мача без гол. Някои ще кажат, че е било срещу по-лесни отбори, но седем мача са си седем мача. Винаги може да падне някой случаен гол.

- Дадохте подкрепа на Рабех след поредния му инцидент. Какво му казахте?

- Никой в отбора няма проблем с него. На тренировки и по време на мачовете той е професионалист. Всеки може да допусне грешка в личния си живот. Лошото е, че при него тя се повтори. Гледаме напред, той е част от отбора.

- Поведението му не ви ли действа демобилизиращо, предвид че вие всички останали трябва да спазвате режим и да не излизате по заведения, а той го прави, при това не веднъж?

- Всеки отговаря сам за себе си за личния си живот. Той може да излиза по заведения, но на другия ден не му личи на тренировката и се раздава на 100 процента. Ако излизаш по заведения и след това ти пречи да се подготвяш нормално, е проблем. На него обаче не му личи и щом излиза по заведения и после тренира както трябва, няма проблем. Лошото е, че са го хванали.

- Шансовете ви за реванша в Будапеща?

- Имаме шансове, разбира се. Сами сме си виновни за тактическите грешки в първия мач. Ако коригираме тези неща в тренировките до мача, имаме големи шансове. Все още се надявам на краен успех.

- По-добре ли бе за вас, че отложихте мача си с Литекс през уикенда?

- Ние имахме тежък мач с Деберцен, те също имаха сериозен мач в Борисов. Може би е по-добре, че ще почиваме този уикенд. Така ще бъдем по-свежи за реванша в Унгария следващата седмица.

- Гледа ли мача на ЦСКА с Динамо?

- Да, гледах го по телевизията. Естествено се чух с брат си след това и му казах, че се е представил много добре.

- След мача с Баку ръководството каза, че основната ви цел е постигната. Това не ви ли деморализира за мачовете с Деберцен?

- Не вярвам някой да се е отказал току-така от Шампионската лига. Всеки знае за какво става дума и е абсурдно да се твърди, че сме се примирили с участието си в Лига Европа. Ако не успеем да отстраним Деберцен, ще продължим в другия турнир, където също ще играем футбол на високо ниво. Но голямата ни цел си остава Шампионската лига.

- От доста години сте в Левски, мислите ли за трансфер в чужбина?

- Вярно е, че от много години съм на "Герена", но едва преди година и нещо започнах да играя по-редовно. Всичко с времето си. Ако играеш добре, трансферът рано или късно ще дойде. Всичко си зависи само от теб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

markofis
26.08.2009 12:12

рабех е на мнение и да паднем и да бием пак ще се напия *lol*